Top

Campo del Cielo meteorieten / geen verzendkosten

Nieuw
  • Campo del Cielo meteorieten / geen verzendkosten
15,00
per doosje

Stel je eens voor, je hebt iets in handen wat het oudste op Aarde is. Zou dat niet fantastisch zijn. Dat kan. Meteorieten horen tot de oudste objecten in het zonnestelsel. Wij verkopen prachtige Campo del Gielo meteorietjes in een display doosje.

De Campo del Cielo verwijst naar een groep ijzeren meteorieten die ongeveer 5000 gaar geleden terecht zijn gekomen in een gebied dat ligt op de grens tussen de provincies Chaco en Santiago del Estero, 1000 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires, Argentinië. Het kraterveld beslaat een oppervlakte van 3 bij 18,5 kilometer en bevat ten minste 26 kraters, waarvan de grootste 115 bij 91 meter is. De kraters en het gebied rondom bevatten talloze fragmenten van een ijzeren meteoriet. Het totale gewicht van de tot nu toe gewonnen stukken is ongeveer 100 ton, waardoor de meteoriet mogelijk de zwaarste ooit is teruggevonden op Aarde.

De grootste twee fragmenten, de 37-tons El Chaco en 30.8-tons Gancedo, behoren tot de zwaarste uit een stuk bestaande meteorieten op Aarde.

Naast grote stukken zijn er ook erg veel kleine stukjes gevonden. Wij verkopen deze stukjes meteoriet in display doosjes van 3 x 3 cm. In elk doosje zitten 5 meteorietjes. Een uniek geschenk!

Het display wordt verzonden in een bubbeltjesplastic enveloppe.

Inclusief een beschrijving van de Campo del Gielo meteoriet.

Wij rekenen hiervoor geen verzendkosten!


Artikelnummer: meteoriet 01

Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over